Film:

Filmclub Schijndel Queen of hearts

Dinsdag 01 Oktober 2019
Aanvang 20:30 uur, duur 127 minuten

Release: 01-10-2019

Met de film van vanavond, Queen of hearts, bleef ook bij ons nog lang in het hoofd hangen en dat is complimenteus bedoeld. Het is een pittige film die dit jaar op het IFFR haar Nederlandse premiere beleefde met een scoorde van 4,487 (uit 5) bij het publiek. Niet onvermeld mag blijven de fantastische acteerprestatie van Trine Dyrholm, die we nog kennen uit Becoming Astrid en die niet alleen in Denemarken furore maakt.

Dat deze film door een vrouw, May el-Toukhy, is gemaakt is het vermelden zeker waard. Genoeg stof tot napraten is verzekerd.

Anne en Peter hebben een rijk (gezins)leven, met behalve het koppel ook nog de tweelingdochters. De rust is voorbij als Gustav, de tienerzoon van Peter uit zijn eerste huwelijk, ook in het grote en mooie huis komt wonen. Het eigenlijk onverklaarbare gedrag van Anne, die zich meer dan normaal aangetrokken voelt tot de jongen, leidt ertoe dat alle geluk op het spel wordt gezet met grote gevolgen.

“„Mijn grote angst is dat dit alles zomaar verdwijnt”, zucht Anne, en zet kordaat de bijl aan de stam” en “...dankzij de hoekige kwetsbaarheid van Trine Dyrholm ga je heel lang mee met Anne, met de sidderende adolescent die bij haar de kop opsteekt. Een plausibel en aangrijpend verhaal van een vrouw die zich in haar eigen spinnenweb vastdraait.” (de Volkskrant)