Film:

Brabants Landschap Het Groene Woud

Woensdag 29 Januari 2020
Aanvang 19:30 uur,

Release: 29-01-2020

Brabants Landschap presenteert natuur ‘dichtbij huis’

Brabants Landschap zet zich sinds 1932 in voor het behoud en de ontwikkeling van natuurgebieden, landgoederen, boerderijen en kastelen – zoals in Het Groene Woud. Zo zorgen we ervoor dat onze prachtige provincie Noord-Brabant het thuis blijft van unieke en zeldzame
dier- en plantensoorten.

In het hart van Brabant ligt het grootste landschapsreservaat van Nederland: ‘Het Groene Woud’. Vanuit de steden Tilburg, Eindhoven, Helmond en Den Bosch kom je er via de ‘Groene Poorten’. Hier vinden we bossen, heide, vennen, beekdalen en volop cultuurhistorie. En het edelhert, een icoon van de wildernis, voelt zich hier weer thuis. Dat is best bijzonder in een provincie met één en al bedrijvigheid, een intensieve landbouw en veel mensen die er wonen, werken en recreëren. Brabant is eigenlijk één grote metropool, vol unieke natuur in balans met stad en land, mens en dier. Ervaar in deze bijna kunstzinnige natuurfilm de verborgen natuurlijke schatten van Brabant, het toekomstig Van Gogh Nationaal Park.

Het programma.

Voorafgaand aan de filmvertoning zal Mark Kapteijn, de maker van de documentaire Het Groen Woud, een kort interview geven en zal hij vragen uit het publiek beantwoorden, gevolgd door een korte film over Brabants zandpad: ‘Bedreigde schoonheid’.

Daarna wordt de hoofdfilm “Het Groen Woud” getoond.

€ 2.50

Reserveren

De toegangsprijs is inclusief één drankje. Deze filmvertoning wordt verzorgd door Spectrum Film

Meer Film >
Terug naar Agenda >