DIVERSE :

Heemkundekring Koos Keijzer 'Ontstaan van de mens en zijn verspreiding op aarde'

Maandag 11 Mei 2020
Aanvang 20:00 uur,

Release: 11-05-2020

Dit verhaal beslaat een periode van zeven miljoen jaar en schetst de ontwikkeling van de mens tot in onze tijd met als hoofdvraag: wanneer, waar en hoe zijn de menselijke soorten ontstaan en over de aarde uitgezwermd?
Antwoorden hierop brengen weer andere vragen met zich mee: welke rol hebben klimaten, landschappen en natuurrampen daarbij gespeeld? Hoe zijn de huidige rassen ontstaan? Waarom winnen Afro-Amerikanen de 100 meter en Ethiopiërs de marathon? Waaraan kun je zien dat onze evolutie nog niet is afgerond? Waarom zijn wij de overheersende diersoort op aarde geworden? Waarom hebben Europeanen andere volkeren onderworpen en gebeurde dat niet omgekeerd? Hoe ziet de aarde er over 10.000 jaar uit?

Dr. ir. C.J. (Koos) Keijzer (1950) werkte als onderzoeker aan de Landbouw Universiteit te Wageningen en is o.a. gespecialiseerd in de genetica, evolutie en biomechanica.
Hij behoort net als u tot de enige diersoort die planten en dieren domesticeerde, vuur leerde maken en zijn lichaam en voedingspatroon daarmee radicaal veranderde.

De lezing is gratis voor leden van de Heemkundekring Schijndel. Niet-leden zijn van harte welkom, zij betalen € 2,00.